Tudj meg többet a Corianról

EightDays gyertyatartó - Enter Team

Mi is az a Corian, és mi minden készülhet belőle… Készítettünk Nektek egy kis összeállítást, hogy bemutassuk mi is tulajdonképpen az a Corian és mi minden készült nálunk már belőle.


Kezdjük a legelején: A Corian egy márkanév, mely a Dupont cég terméke, de sok ehhez hasonló anyag létezik ma a piacon, ami ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a sokak számára már jól ismert Corian. Ezeknek az anyagoknak az összefoglaló neve Solidsurfaces, (magyarul: akril tartalma homogén) mely természetes ásványok és tiszta akrilpolimer keverékből áll. Mi például évek óta a Samsung féle Staront használjuk, ami nagyon jól bevált nekünk.

Jellemzői: Hő hatására szinte minden irányban formázható és hajlítható, hosszú életű, ellenálló és könnyen javítható anyag. A lakásban szinte mindenhol alkalmazható. A konyhában leginkább munkafelületeket készítenek belőle, mert az anyagok szinte tökéletesen illeszthetők egymáshoz, ennek a tulajdonságnak köszönhetően olyan folyamatos egység alakítható ki, amit nem zavarnak meg látható toldások, melyekben egyébként könnyen megülhetnének a szennyeződések és a baktériumok.
Használata: Hogy jobban meg is értsétek mindez hogyan történik nézzétek meg az alábbi kisfilmet, ahol ti is láthatjátok, hogy hő hatására tulajdonképpen bármilyen formára alakítható ez az anyag, „csak” egy sablon kell hozzá.

A műhelyünkben is sokféle érdekes dolog készült már belőle, megmutatunk most párat közülük:

1, EightDays gyertyatartók

 

EightDays gyertyatartó - Enter Team

2, Libribe tájékoztató kioszk

Libri kioszk - Enter Team

3, KonyhapultokCorian konyhapult - Enter Team

4, digitális tájékoztató ablakok

Kormanyablak - Enter Team

5, Spar exkluzív üzletébe átvilágítható lámpabúra – MOM PARK

Spar üzlet, MOM PARK - Enter Team

6, Kattuska gyerek kardok

Kattuska kard - Enter Team

…és még csináltunk belőle design gyűrűt formatervezőnek, fürdőszobai polcokat, mosdókagyló tartót, recepciós pultot és még sorolhatnánk, mert végtelen lehetőséget rejt magában, mi ezért szeretjük.