fbpx

  • Érdekességek

Vidó Nóri – a design székektől a pizzákig

:
:
:
:
:
Vidó Nóri építészként végzett, aztán különleges formavilágú székeivel lepte meg a hazai designkultúrát. Mindig van valami korszakalkotó ötlete, határozott és inspiráló ember, aki néha pizzamester, néha tervező, mindeközben édesanya is egyben. Lenyűgöző energiái mindig ámulatba ejtenek.

Építésznek tanult, de tervezett már beton étkészletet, mégis leginkább a különleges székkollekciójával vált ismertté a hazai design berkekben. Székei nagyon határozott, építészeti látásmódot tükröznek, már-már szoborszerű, komplex térbeli játékok. A legnemesebb faanyagból készülnek, kézimunkával, de komoly technológiai háttérrel – hiszen a formai innováció mit sem ér precizitás nélkül. Nórit már ismertük ‘Lakástrend’ kiállításokról, ahol kiállítóként vettünk részt mi is az Enter Team-mel. Ott vetette fel először, hogy olyan gyártót keres a székeinek, aki nem riad meg a külöleges formavilágtól és képes fizikálisan is megvalósítani ezeket a különeges terveket. Bár komoly kihívást jelentett a gyártási folyamat, mégis büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezt a projektet is megvalósítottuk.

Azóta Nóri nyughatatlan éne eltérítette őt a belső terek és tárgyak tervezésétől egészen a pizzasütésig. A baráti viszony azonban megmaradt közöttünk, így több éttermét rendeztük be már közös tervek alapján.