fbpx

  • Érdekességek

Kele Sára formatervező

:
:
:
:
:
Sárával az első találkozásunk óta baráti viszonyban vagyunk. Nagyon szeretjük különleges látásmódját és előremutató szemléletét. Több hazai bútor- és design kiállításon vettünk együtt részt. Az itt bemutatott mobiliái a műhelyünkben készültek, és környezettudatos szemléletének köszönhetően maradék faanyagokat használtunk a gyártás során.

Bemutatkozó

Sára ipari termék- és formatervezőként diplomázott. Fontos számára a fenntarthatóság és a komplex tervezői szemlélet. Terveiben mindig teret kap a kedvesség, játékosság. A termékek gyártási szakaszában nagy figyelmet fordít a lokalizmusra, a gyárakat ösztönzi a környezettudatosságra, és törekszik a hazai asztalosok kézműves tudásának kiaknázására. Tárgyai számos hazai-, illetve nemzetközi kiállításon is megjelentek Dániától Koreáig.

Wally éjjeliszekrény

A Wally éjjeliszekrény egy kísérlet arra, hogyan lehet – az ökotudatosság jegyében – hulladék faanyagból izgalmas, minőségi bútort készíteni. A különleges faelemek harmonikus kombinálásával kialakult patchwork-szerű tömörfa textúra adja a bútor báját és karakterét, melynek legszembetűnőbb eleme az eredendően lila színű amarant fa.

méretek

  • szélesség: 50 cm
  • mélység: 27 cm
  • magasság: 63 cm
  • asztal magasság: 52 cm

Remiz lámpacsalád

A Remiz lámpacsaládot az ipari környezetek inspirálták. A textillel szálerősített könnyű, vékonyfalú cement lámpabura az anyag nyers szépségét hivatott megmutatni. Nagyon jól áll ennek a betonszerű nyers, szürkés anyagnak a teljesen natúr tömörfa állvány. A beton lámpatalpba ágyazott fa panelen egy finom, billenőkapcsolóval tudjuk a lámpát be és ki kapcsolni.

Hangover

A Hangover egy hulladék faanyagból készült személyre szabható állófogas. A hulladék fadarabokból létrehozott építőelemek nemcsak játékra csábítanak, hanem praktikus célt is szolgálnak: a felhasználó igényei szerint alakítható a fogas magassága, formája vagy éppen a fogak elhelyezkedése.