Wally – Kele Sára

tervező: Kele Sára 

kivitelező: Enter Team

dátum: 2012

A Wally éjjeliszekrény egy kísérlet arra, hogyan lehet – az ökotudatosság jegyében – hulladék faanyagból izgalmas, minőségi bútort készíteni.

Asztalosműhelyekből, fatelepekről sokféle maradékanyagot (dió, cseresznye, fenyő, akác, tölgy, bükk, kőris, juhar, amarant, bambusz) gyűjtöttem, melyek formájukban és feldolgozottságukban is különböztek. Ez a látványos variancia szolgált a tervezés további szakaszaihoz inspirációként.
A különféle faelemek harmonikus kombinálásával kialakult patchwork szerű tömörfa textúra adja a bútor báját és karakterét, melynek legszembetűnőbb eleme a eredendően lila színű amarant fa. A textúra nem csak látványos, de egyedi is: minden újabb Wally egy megismételhetetlen kombináció. Fontos volt, hogy a faelemek megőrizzék eredeti színüket, ezért az elkészült bútor csak természetes olajjal és viasszal lett kezelve.
A karakteres textúrát ellensúlyozandó egy egyszerű, mégis izgalmas formát kerestem – ezért támaszkodik a falnak ez a kétlábú éjjeliszekrény.

 

Kele Sára, designer. Széleskörű érdeklődése és tanulmányai összetett designszemléletté formálódtak, melyet a formatervezés számos területén kamatoztat. Munkái között egyaránt találhatunk bútorokat és használati tárgyakat, grafikákat, valamint több belsőépítészeti projektnek is vezetője volt. Fiatal kora ellenére számos rangos hazai és nemzetközi díj és elismerés birtokosa.

www.sarakele.com
photos by: Zsombor Kozma