Nagypolgári luxus – társasházi lakásfelújítás

Nagypolgári luxus - Lipótváros, Enter Team

Van egy régi bérház a hozzá tartozó míves, régi ablakokkal és hangulattal, aztán van egy belsőépítész pár (Gabi és Marci), akikben úgy megbízik a megrendelő, hogy szinte mindenben szabad kezet kapnak és van egy csapat (Enter Team:), akik a megálmodott bútorokat valódi formába öntik. Ez volt a felállás és úgy gondoljuk a végeredményen látszik ez az összhang. Olvassátok el a projekttel kapcsolatos interjút a belsőépítész házaspárral.

Helyszín: Budapest V. kerület, 109 nm-es társasház
Belsőépítészet: Morvay Gabriella, Morvay Márton – M2 Design Stúdió
Bútorok: Enter Team Kft.
A munkával kapcsolatosan a belsőépítész házaspárt kérdeztük:

Kik vagytok, mióta dolgoztok együtt?

Első önálló projektünk 2006-ban készült el. Előtte több nagyobb építész-belsőépítész irodában is megfordultunk, de ettől az időponttól datáljuk önálló létezésünket.

bihari_kep_katanak

Hogyan találkoztatok az Enter Team-el?

Egyik munkánk kapcsán a megrendelőnk kért ajánlatot a terveink alapján az Enter Team csapatától. A bútorok kivitelezését megelőző műszaki egyeztetések alatt már kiderült számunkra is, hogy Attilával (Horváth Attila: cégvezető és bútortervező) nagyon jól tudunk együttműködni és a gyártás nagyon jó kezekben lesz, hiszen remek szakemberek dolgoznak a műhelyben is.

Mit lehet tudni a megrendelőről, miért volt érdekes és izgalmas ez a projekt?

A külföldi megbízó egyáltalán nem szólt bele a tervezési folyamatba, teljesen szabad kezet kaptunk. A döntő helyzetekben kikértük véleményét, azonban az elkészült lakást csak a végén, teljes pompájában látta. Hatalmas izgalom és öröm volt látni az arcát…

Lipótváros

Melyik részére vagytok a legbüszkébbek? 

A konyhai “csipkézett” doboz kialakítása egy izgalmas feladat volt: egyrészt az álmennyezetet elő kellett készíteni a szerkezet fogadására, másrészt a burkolóknak a burkolatváltást hajszálpontosan kellett megoldani a sarkon, harmadrészt a festett MDF lapból készített doboz a méretei miatt több lapból készült, így az elemek toldását előzetesen ki kellett találni. Ezek a remekbe szabott toldások az EnterTeam-mel közös ötletelések eredményei.

Lipótváros

Akik a fotókat látták, sokan rákérdeztek, hogy a tükrös komód honnan van?

A tükörborítású komódot egy olasz design-bútor inspirálta, ami a megrendelőnknek már a tervezés elején nagyon megtetszett. Az eredeti mobilia beszerzése igen nehézkes lett volna, valamint az ára is nehezen fért volna bele a költségvetésbe, így végül egy hasonlót gyártattunk az Enter Team-mel, amivel nagyon meg vannak elégedve.

Lipótváros

Kattints a képekre a galéria megtekintéséhez!