Galax bemutatóterem – High-tech elegancia

Az elmúlt időben rengeteget fejlődtek a kommunikációs technikai eszközök. Most már egy tárgyaló és konferencia teremben nem csak a high-tech megoldások megléte a fontos, hanem az is, hogy ezek milyen módon integrálódnak a környezetükbe.

A budapesti Infopark  ’A’ épületében rendeztük be a  Galax Kft. legmodernebb kommunikációs technikával ellátott bemutatótermét, mely európai szinten is egyedülálló lett.  A terem rávilágít azokra az építészeti, bútorozási és technikai lehetőségekre, amik által a döntési mechanizmus hatékonyabb, a kommunikáció és a munkavégzés inspiráló, könnyed és rugalmas lehet. A kivitelezés során izgalmas megoldások születtek az Enter Team műhelyében, nem túl drága, magyar viszonyok között is elérhető anyagok felhasználásával. A megrendelő, a tervező és a kivitelező közötti zökkenőmentes együttműködést jól tükrözi az elismerésre méltó végeredmény.

A projekttel kapcsolatosan Sarkadi Péter (Enter Team) válaszol néhány kérdésre.

Sarkadi Péter - Enter TeamMilyen volt olyan bútorokat készíteni, amik ennyire magukba integrálják az elektronikai berendezéseket?

Ez a munka nagyon érdekes volt számunkra is, hiszen egyre modernebb technikával találkozunk nap mint nap, valamint egyre különlegesebb megoldások vannak a bútorgyártás során is, de a kettőt együtt még ennyire integráltan nem ötvöztük mi sem. Márpedig egy gondosan kiválasztott technológiai megoldás sokkal hatékonyabban szolgálja a célját, ha ezeket a berendezéseket már a tervezés elejétől a bútor részeként kezeljük és nem utólag építjük hozzá. Ebben a bemutatóteremben a gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően az eszközöket csak akkor láthatjuk, amikor szükségesek, egyébként rejtve maradnak a bútorban, átlátható felületet biztosítva.

Galax bemutatóterem - Infopark, Budapest

Mire vagy a legbüszkébb ebben a munkában?

A majdnem öt méter hosszú, masszív tárgyalóasztalra melyet 15 fő kényelmesen körbe tud ülni. Az asztal egyedi vonalvezetésű, gyönyörűen ívelt és úgy lett kialakítva, hogy a kommunikációs egységek egymással láthatatlanul csatlakozni tudjanak az asztallap alatt kialakított tároló részben.

Galax bemutatóterem - Infopark, Budapest

Hogyan lehet egy ekkora asztalt szállítani és beépíteni?

Mivel egyben szinte képtelenség lett volna, ezért 2 részből lett a helyszínre szállítva és ott összeállítva. Ezután kapta meg ezt a sötét szürke színű desktop réteget, ami  egy különleges, bőr hatású műanyag felület a Forbo-tól. Ez az anyag rendkívül tartós, jó írófelületet biztosít és nem utolsó sorban nagyon mutatós. Az asztalon ezáltal szépen síkba került minden, pedig több elektromos monitor és eszköz van elrejtve benne. Ami még érdekessége az asztalnak, hogy az alján lévő, tömb lábszerkezetbe egy titkos ajtón keresztül be lehet jutni. Ebbe a részbe kapott az összes kábel is helyet és egy ember simán befér ide, hogyha javítani, rendezni kell valamit.

Galax konferencia asztal

Megrendelő neve: Galax Kft.
Átadás dátuma: 2014. november
Belsőépítészet: Juhász Veronika, Kéry Balázs
Bútorok: Enter Team Kft.
Fotók: Földi Tamás

További megjelent írások a munkáról:
www.epiteszforum.hu
www.tervlap.hu

Klikk a képekre a galéria megtekintéséhez!